Diákszervezetek

Környezetvédelemmel és fenntartható fejlődéssel foglalkozó diákszervezetek

 

Természetért Diákszervezet – OSpN

 

A Természetért Diákszervezet (OSpN) 2007. március 27.-én született meg, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia Karának keretein belül, egy a diákoktól érkező válaszként a század égető környezetszennyezési problémájára. Az alapítása óta a diákszervezet olyan projekteken dolgozott és vett részt mint: SciFest Kolozsvár, egy tudományt népszerűsítő fesztivál, International Young Researchers in BioSciences szimpózium, EcoDays, egy projekt ami a társadalom környezeti problémákról és megoldásokról való informálását szolgálja, NightCademy, Keddi Tudományos Kör, stb. Jelenleg az OSpN hozzávetőlegesen 110 aktív önkéntessel rendelkezik, akik a szervezet négy kölünböző részlegén belül tevékenykednek: Humánerőforrás, Arculat, Projektek és Tudomány-Oktatás.

 

Fiatal Földrajztudósok Európai Szervezete – EGEA

 

EGEA Kolozsvár, a Fiatal Földrajztudósok Európai Szervezetének kolozsvári fiókegyesülete, jelenleg 100 tagot számol, amelyből 70 aktív tagja a Romániai Diákegyesületnek is. Az EGEA Kolozsvár célja, többek között, a Földrajz Kar diákjainak közös érdekeit képviselni a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen és a diákok bevonása különböző földrajzi témájú projektekbe. A kolozsvári egyesület kapcsolódási pontot biztosít és támogatja a tapasztalatcserét a Földrajz Kar diákjai és az EGEA különböző európai szervezetei között.

   

 

Envirostudents Egyesület – ESA

Az EnviroStudents Egyesület, röviden ESA, 2019 szeptemberében jött létre. A BBTE Környezettudományi és Környezetmérnöki Karán megalapított civil szervezet célja a Kar diákjainak érdekképviselete. Az ESA önkéntesei olyan tevékenységeket szerveznek és vesznek részt, amelyek a a környezeti problémákra való figyelemfelhívást és a környezetvédelmet hivatottak szolgáni.

   

 

Romániai Turizmusért Diákszervezet – OST

 

A Romániai Turizmusért Diákszervezet (OST) egy nonprofit civil szervezet, amely 2007 elején jött létre a Közgazdaság és Gazdaságtudományi Kar diákjainak kezdeményezéséből. Ezeknek a diákoknak a szándéka ezen a szervezeten és projektjein keresztül egy olyan közeg létrehozása, amely a közös szenvedélyük, a turizmus gyakorlását teszi lehetővé. Ami az OST önkénteseit összeköti az az országuk értékei, kultúrája, tájai és sokszínűsége iránti szeretet. A szervezet küldetése olyan turisztikai projektek megvalósítása amelyek a hasznos és a kellemes összekapcsolásával egy minőségi brandet építenek.